IRANUL NU-I CEDEAZÄ‚ CONDOLEEZZEI

artid_1149144351.jpg Iranul respinge oferta Statelor Unite de negocieri directe pe tema programului nuclear. AgenÅ£ia oficială de presă de la Teheran susÅ£ine că propunerea americană este doar „o miÅŸcare de propagandă”. Iranienii afirmă că nu vor accepta condiÅ£ia pusă de Washington – suspendarea îmbogăţirii uraniului.

Oferta americană a fost formulată chiar de secretarul de stat Condoleezza Rice: „De îndată ce Iranul va suspenda pe deplin îmbogăţirea şi prelucrarea uraniului, Statele Unite vor sta la masă alături de colegii europeni şi se vor întâlni cu reprezentanţii Iranului.”

Condoleezza Rice a avertizat, în acelaşi timp, că Statele Unite şi partenerii lor pregătesc un pachet de sancţiuni pentru cazul în care oferta va fi refuzată. Americanii sunt convinşi că nu doar Uniunea Europeană, ci şi Rusia şi China vor aproba sancţiunile, dacă

Un prim refuz neoficial a venit deja de la Teheran. „Iranul nu va renunÅ£a la îmbogăţirea uraniului, aÅŸa că declaraÅ£ia doamnei Rice poate fi considerată o miÅŸcare de propagandă”, a afirmat agenÅ£ia naÅ£ională de presă. Mai optimist, un deputat iranian a spus că negocierile ar putea fi acceptate… dar fără condiÅ£ii. Americanii speră totuÅŸi că puterea de la Teheran îşi va schimba atitudinea ÅŸi va profita de ultima ÅŸansă de a evita sancÅ£iunile internaÅ£ionale.

Check Also

Iran, next time, the target could be your nuclear sites

Iran must be held accountable for its exceptional attack. The Israeli response, immediate but also …