In the Name of God , The Almighty

Comunicat de presa al Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucuresti in legatura cu actiunile inumane impotriva popoarelor Palestinian si Libanez

 Zilele acestea intreaga lume este martora atacurilor brutale indreptate impotriva populatiei oprimate si lipsite de aparare din Palestina si Liban. Lipsa de reactie in aceste conditii a Organizatiilor Internationale si a tarilor care pretind ca lupta pentru mentinerea pacii si securitatii in lume , a dat mana libera agresorului sa isi extinda activitatile violente.

Toate dovezile si masurile intreprinse de regimul de agresiune israelian demonstreaza ca atacurile asupra teritoriului libanez fac parte dintr-un plan prestabilit avand ca scop producerea unei catastrofe umanitare. Au mai existat si anterior ciocniri intre cele doua parti, dar actualele atacuri extinse asupra populatiei din Fasia Gaza, arestarea ministrilor si parlamentarilor palestinieni, masacrarea civililor nevinovati si distrugerea infrastructurii Libanului sunt exemple clare ca scopul agresorului este de a extinde tensiunea in zona iar eliberarea celor 2 soldati israelieni capturati nu este decat un pretext pentru a-si duce la indeplinire planul.

Tacerea pastrata in aceasta situatie de Organizatiile Internationale si in special de Consiliul de Securitate ONU, sub presiunea marilor puteri si in mod deosebit a SUA, vis-a-vis de actiunile violente intreprinse de agresor in zona , nu a facut decat sa incurajeze atacurile israeliene. Astfel, puteri care pretind ca apara drepturile omului, determina si sustin prin atitudinea lor actiuni ce incalca flagrant aceste drepturi. Atitudinea unor mari puteri este intotdeauna diferita fata de evenimente si situatii simillare. In situatia actuala considera arestarea celor 2 soldati israelieni o agresiune iar reactia agresorului justificata si legitima, dar tac in fata actelor de agresiune la care sunt supusi oameni nevinovat si permitand astfel agresorului sa intreprinda actiuni ce conduc la moartea a sute si ranirea a mii de civili si distrugerea a sute de mii de case. Atat agresorii cat si sustinatorii acestora trebuie sa stie ca demnitatea si vointa popoarelor libanez si palestinian nu vor putea fi infrante niciodata prin astfel de agresiuni.

Ambasada Republicii Islamice Iran condamna actiunile inumane ale regimului de ocupatie israelian si invita poporul demn si iubitor de libertate al Romaniei , oamenii de cultura si mass-media, sa condamne crimele regimului israelian impotriva popoarelor nevinovate palestinian si libanez si sa faca eforturi pentru a stopa extinderea aceste catastrofe umanitare.

 

Ambasada Republicii Islamice Iran

la Bucuresti.

Check Also

Iran Update, April 20, 2024

Key Takeaways: Gaza Strip: The Nahal Brigade (162nd Division) continued to conduct “targeted raids” along …