Afaceri în România cu dare de mită la Pentagon

Verdict în cazul Steven Merkes. Fostul angajat al Departamentului Apărării din SUA a fost condamnat la un an de închisoare pentru luare de mită de la omul de afaceri american din România, Phillip Bloom. În schimbul banilor, Merkes a facilitat obţinerea unor contracte guvernamentale în România şi Irak pentru compania lui Bloom, se precizează într-un comunicat oficial al Departamentului American de Justiţie.Pe 16 februarie 2007, Steven Merkes, în vârstă de 49 de ani, a pledat vinovat de acuzaţiile de luare de mită. El a recunoscut că, la începutul anului 2005, în calitate de angajat al Comandamentului Operaţiunilor Speciale Americane din Europa cu baza la Stuttgart, a primit 24.000 de dolari de la omul de afaceri american, Phillip Bloom.

Comunicatul Departamentului American de Justiţie mai precizează că angajatul Pentagonului a acceptat şi o ofertă avantajoasă de angajare, venită din partea lui Bloom.

La rândul său, la 10 martie 2006, Phillip Bloom pledase vinovat în faţa acuzaţiilor de complicitate, dare de mită şi spălare de bani, fiind condamnat la 46 de luni de închisoare. El făcea parte dintr-o reţea extinsă care viza deturnarea de fonduri destinate Autorităţii Provizorii a Coaliţiei din Irak.

Check Also

Geopolitical Risks And Reconfigurations: Serbia And The Challenge To Montenegro’s Stability – Analysis

Introduction In the turbulent Western Balkans, where history is followed by incomparable challenges and the …