Iuşcenko îi recomandă lui Băsescu să viziteze Insula Şerpilor

Preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, a declarat că preşedintele României, Traian Băsescu, trebuie să viziteze Insula Şerpilor pentru a se documenta la faţa locului în ceea ce priveşte proiectele Ucrainei de dezvoltare a insulei, potrivit NewsIn.

„Statele noastre trebuie să promoveze o politică bilaterală activă, în care atât România, cât şi Ucraina să joace conform unor reguli stabilite din timp. Pentru aceasta, trebuie să găsim o limbă comună şi să reducem tensiunea existentă în relaţiile noastre.

Primul pas de apropiere ar trebui să devină vizita preÅŸedintelui României în sudul regiunii Odessa ÅŸi vizitarea Insulei Åžerpilor, unde noi îi vom povesti despre planurile statului nostru de dezvoltare a insulei”, a spus preÅŸedintele IuÅŸcenko.

Liderul de la Kiev nu a precizat dacă îl va însoţi personal pe oaspetele român. Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a vizitat, marţi, satul Alb de pe Insula Şerpilor şi a cerut guvernului să stabilească bugetul anual al programului destinat dezvoltării infrastructurii de pe insulă, aflată în centrul disputei cu România privitoare la delimitarea platoului continental.

Iuşcenko a inspectat oficiul poştal şi farul de pe insulă şi a vizitat o expoziţie arheologică la muzeul local. Preşedintele ucrainean a mai spus că este importantă consolidarea zonei de coastă şi încheierea reconstrucţiei clădirilor de pe insulă. De asemenea, el consideră important să fie create staţii pentru cercetare şi dezvoltare pe insulă, iar rezidenţii de pe insulă să se poată deplasa regulat în partea continentală a ţării.

Check Also

A Slow-Motion World War III?

I’ve been describing this world of ours, such as it is, for almost 23 years …