O sectie de votare, doua comisii, doua buletine de vot, doua urne

Romanii care vor sa voteze duminica si la referendum si pentru europarlamentare vor merge in aceeasi cladire, dar vor fi nevoiti sa treaca pe la doua comisii. Ei vor primi doua buletine de vot si vor introduce buletinele in doua urne distincte. La nivelul tarii vor fi organizate 17.340 de sectii de votare pentru ambele procese.

Distinctia intre cele doua evenimente va fi data de un indicativ suplimentar “RVU” de la “referendum vot uninominal”. Si cei care nu se afla in tara vor putea sa-si spuna parerea atat despre viitorii parlamentari europeni, cat si despre votul uninominal, intrucat 181 de sectii de votare vor fi organizate in strainatate. Exista solutii si pentru cei care nu se afla duminica in localitatea de domiciliu. Acestia pot vota pe listele electorale suplimentare, dupa ce vor completa o declaratie pe proprie raspundere prin care precizeaza ca nu au votat si in alte circumscriptii.
Sectiile de votare se vor deschide la ora 7.00, iar buletinele de vot pot fi depuse in urne pana la ora 21.00 atat pentru referendum, cat si pentru alegerile europene

Check Also

What are the details of the interception of a Turkish convoy in Azaz?

Individuals intercepted a convoy including Turkish figures at the “Sajo” roundabout near Azaz in the …