Dorin Chirtoacă: Dacă alegerile erau libere şi corecte PCRM nu acumula mai mult de 25-30%

„Nu putem spune că aceste alegeri au fost libere şi corecte în condiţiile în care campania electorală a fost una plină de fraude, care au persistat chiar şi în ziua alegerilor, PCRM neglijând regulile de joc. Dar chiar şi aşa, opoziţia a învins, iar PCRM nu mai are nici o şansă, pierzând la aceste alegeri încrederea a circa 70 mii de alegători”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. 

Potrivit lui, dacă alegerile din 29 iulie erau cu adevărat libere şi corecte, comuniştii nu acumulau mai mult de 25-30%.

Referindu-se la neregulile din ziua scrutinului, Chirtoacă a menţionat împiedicarea tinerilor să-şi exercite dreptul la vot, dispariţia ştampilei votat, agitaţia electorală, scoaterea buletinelor de vot din secţiile de votare, ş.a.

Cât priveşte coaliţia partidelor necomuniste, Chirtoacă a declarat că împreună cu celelalte partide de opoziţie, PL îşi propune să asigure respectarea principiilor unui stat de drept, promovarea unei economii de piaţă competitive, a presei libere şi justiţiei independente. Totodată, PL pledează pentru ameliorarea relaţiilor cu statele vecine şi mai ales cu Uniunea Europeană, investigarea evenimentelor din 7 aprilie şi asigurarea veniturilor populaţiei măcar la nivelul coşului minim de consum.

Totodată, Chirtoacă a reiterat faptul că PL nu va face coaliţie cu PCRM, însă le recomandă comuniştilor să se gândească bine şi să cedeze puterea benevol forţelor democratice. „Voronin ar trebui să recunoască pierderea şi să-şi înainteze demisia, pentru a nu împiedica R.Moldova să evolueze”, a conchis Chirtoacă.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …