O nouă etapă în negocieri:PLDM, PL, PD şi AMN discută partajarea funcţiilor

MOLDOVA

Liderii celor patru partide democratice s-au aşezat din nou la masa de negocieri, de această dată pentru a discuta despre partajarea funcţiilor.

Liderul PL. Mihai Ghimpu, a declarat că astăzi discută organigrama Parlamentului şi Guvernului, propusă de grupurile de experţi, subliniind că este necesar să rămână acele structuri care pot fi susţinute financiar, pentru anu suporta cheltuieli suplimentare. Ghimpu a mai spus că nu vor discuta despre funcţii, pentru că nu este definitivată nici structura Parlamentului şi nici cea a Guvernului.

Însă, colegul său de coaliţie, liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că pe lângă organigrama celor două institutţii de stat, pe agenda discuţiilor figurează şi partajarea funcţiilor.

La rândul său, liderul AMN, Serafim Urechean a spus că vor discuta şi despre decizia Curţii Constituţionale privind validarea scrutinului din 29 iulie. Potrivit lui Urechean, circulă zvonuri că la 14 august, când CC se va întruni în şedinţă, nu va fi luată nici o decizie în acest sens.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …