Putin ramane pe locul I in opinia publica rusa

Premierul rus Vladimir Putin este in continuare mai apreciat de populatia rusa decat presedintele Dmitri Medvedev, chiar daca opinia publica este din ce in ce mai aprobatoare fata de actiunile actualului presedinte.

Dupa doi ani de cand se afla in fruntea statului rus, Medvedev este apreciat de 51% dintre rusi, 41% dintre ei considerand “buna” activitatea actualului presedinte, iar 10 % – “excelenta”, conform unui studiu realizat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (VTIOM).

Un studiu desfasurat in perioada ianuarie-februarie 2002, cand Putin era la doi ani de mandat, activitatea sa era apreciata de 64 % din populatie, conform Centrului de Cercetare Levada.

Sondajul realizat in martie 2010 de VTIOM arata ca la capitolul “incredere” Putin conduce cu 51% fata de Medvedev, care a acumulat doar 46 la suta din voturile respondentilor.

La intrebarea daca au o pozitie aprobatoare legat de activitatea unui politician, 71 % au fost de acord cu munca presedintelui Medvedev si 72 cu cea a lui Putin, pe cand 16 % nu aproba actiunile niciunuia dintre cei doi.

Printre cele mai apreciate calitati ale presedintelui Medvedev au fost: inteligenta (56%), profesionalismul (29%), echilibrul /obiectivitatea (30%) si faptul ca este activ (29%).

Sursa: ziuaveche.ro

Check Also

NIGERIA: THREAT ASSESSMENT 2018

Nearly four years after the Chibok attack, from which an estimated 112 of the abducted …