Romania a preluat presedintia Comisiei de Dezvoltare Durabila a ONU

Romania a preluat, pana in 2011, sefia Comisiei pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

“Zilele trecute, am fost ales in cadrul sesiunii ONU pentru Dezvoltare Durabila de la New York presedintele Comisiei pentru Dezvoltare Durabila a acestei organizatii. Este o sansa unica pentru Romania, din 1990 incoace. Practic, din acel an, Romania nu a mai avut o presedintie intr-o astfel de comisie la ONU”, a afirmat Borbely, citat de Agerpres. Oficialul a precizat ca Romania a fost aleasa sa conduca destinele Comisiei pentru Dezvoltare Durabila a ONU timp de un an, pana in mai 2011.

“Practic, intre 2009 si 2010 a fost un an pregatitor, in care s-au pus bazele rezolvarii unor probleme importante: transport, poluare chimica, minerit, managementul integrat al deseurilor si industria de consum in urmatorii zece ani. Anul care urmeaza este unul al deciziilor si pregatirii Summit-ului de mediu de la Rio de Janeiro din 2012”, a precizat ministrul Mediului. Comisia pentru Dezvoltare Durabila din cadrul ONU a fost infiintata in anul 1992, dupa incheierea summit-ului global desfasurat la Rio de Janeiro.

Sursa: ziuaveche.ro

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …