„MACOVEI ÎŞI DESCARCĂ NERVII PE MAGHIARI”

artid_1145960339.jpgPreÅŸedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marÅ£i, că ministrul JustiÅ£iei ar trebui să îşi ceară scuze pentru acuzaÅ£iile “foarte grave” făcute la adresa Uniunii ÅŸi a susÅ£inut că Monica Macovei “îşi descarcă nervii pe maghiari”, pentru că nu a reuÅŸit să-ÅŸi impună unele proiecte “proaste, de altfel”.

El a declarat că afirmaÅ£iile ministrului JustiÅ£iei sunt cu atât mai grave cu cât UDMR a luptat foarte consecvent, timp de 16 ani, pentru valorile de bază ale democraÅ£iei ÅŸi împotriva actelor de corupÅ£ie. “Oricând a apărut în UDMR un astfel de fenomen noi l-am combătut foarte ferm”, a menÅ£ionat preÅŸedintele Uniunii. “Domnia sa, nereuÅŸind să impună anumite proiecte, proaste de altfel, acum a început să îşi descarce nervii pe maghiari”, a susÅ£inut liderul UDMR.

ÃŽn opinia sa, ministrul JustiÅ£iei ar trebui să înÅ£eleagă că, pentru a-ÅŸi realiza proiectele, trebuie să aibă o consultare permanentă cu partidele CoaliÅ£iei ÅŸi să încerce “o corelare” cu acestea. El a dat ca exemplu pozitiv în acest sens colaborarea avută în cazul proiectului de Lege privind finanÅ£area partidelor. Marko a arătat că Monica Macovei trebuie să decidă dacă poate să colaboreze într-o coaliÅ£ie sau nu poate. “Resping o astfel de atitudine faţă de o formaÅ£iune politică a CoaliÅ£iei, din care face parte ÅŸi doamna Macovei, ÅŸi îmi pare rău că a preluat ÅŸi dânsa o atitudine anti-maghiară ÅŸi anti-UDMR ÅŸi că, de atât de multe ori, în acest deceniu ÅŸi jumătate, când noi, maghiarii, ne trezim că suntem făcuÅ£i Å£api ispăşitori pentru insuccesul unui politician”, a spus Marko.

Potrivit lui Marko Bela, ministrul JustiÅ£iei nu a înÅ£eles că lupta pentru combaterea corupÅ£iei trebuie să fie în echilibru cu respectarea drepturilor cetăţeneÅŸti, fiindcă, altfel, se va ajunge la “metodele cunoscute de pe vremea comunismului”. PreÅŸedintele UDMR a spus că atingerea “scopurilor nobile privind combaterea corupÅ£iei” nu trebuie să se realizeze prin îngrădirea drepturilor cetăţeneÅŸti sau prin lezarea vieÅ£ii private a persoanei.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …