RAPORTUL SRI,NEGAT DE UNGURI ÅžI SLOVACI

artid_1148395306.jpgUngaria şi Slovacia neagă posibilitatea ca păsări infectate să fi ajuns în România. Potrivit Radio România Actualităţi, oficiali ai celor două ţări au declarat că este exclus ca păsările importate din ţările lor să fie infectate, pentru că la ei funcţionează sistemul de monitorizare a gripei aviare impus de Uniunea Europeană.

\”Putem confirma că au fost livraÅ£i la Verba Trans, BraÅŸov, în 17 ianuarie, 41860 de pui de o zi\”, au precizat, într-un comunicat, reprezentanÅ£ii firmei Aviagen din Ungaria. \”Astăzi, 23 mai, lotul este în stare bună de sănătate ÅŸi nu a avut vreo infecÅ£ie serioasă sau mortalitate semnificativă\” a anunÅ£at conducerea companiei din Å£ara vecină. Mai mult, ministrul maghiar al agriculturii a anunÅ£at că, din cauza gripei aviare de la noi, Ungaria va introduce alte controale la frontieră ÅŸi va interzice angajarea muncitorilor sezonieri din România, originari din zonele cu suspiciune de gripă aviară.

Şeful administraţiei alimentare şi veterinare din Slovacia a exclus, la rândul său, posibilitatea ca păsările importate din Slovacia să fi fost bolnave de gripă aviară. Oficialul slovac a ţinut să precizeze însă că, în ciuda scandalului izbucnit la Bucureşti, autorităţile române nu l-au informat cu privire la această situaţie. „Nu am primit până acum nici un raport oficial din partea oficialilor veterinari din România şi am vorbit cu colegii din Ungaria. Nu este posibil, pentru că Slovacia nu este afectată de gripă aviară. S-a întâmplat doar în zone izolate, în februarie, la păsări sălbatice, în două cazuri, în capitală şi în zona fluviului Dunărea. Din rapoartele oficiale, Slovacia controlează strict toate exporturile de păsări în România. Am trimis doar animale sănătoase, e imposibil să fi fost bolnave.”, a declarat Jozef Bires. Conferinţa de presă de azi de la Ministerul Agriculturii ;

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …