ARITMETICÄ‚ AVIARÄ‚ : 500.000 PASARI = 500.000 EURO

artid_1148833034.jpg Comandamentul care se ocupă de situaţia gripei aviară, întrunit duminică, sub comanda ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, a decis să acorde despăgubiri de 500. 000 de euro proprietarilor a circa 500.000 de păsări sacrificate în urma depistării virusului aviar. De asemenea, în noul bilanţ făcut public de către noul preşedinte ANSV, Marian Avram este semnalată existenţa a 88 de focare confirmate precum şi a 23 de suspiciuni. Cele mai multe focare sunt semnalate în judeţele Prahova şi Braşov. Anunţul preşedintelui ANSV .

În judeţul Gorj, un nou focar de gripă aviară a fost confirmat în localitatea Satul Nou Iaşi, din comuna Drăguţeşti. Virusul aviar continua să atace orasele mari. A ajuns in Bucuresti, Pitesti şi Ploiesti. În capitala a lovit sectorul primarului Vanghelie. Adică sectorul 5. Pe strada Nufarul Galben, unde locuiesc 200 de oameni, este carantină veterinară. Focarul de gripă aviară din sectorul 5 este al treilea apărut în ultimele zile în Capitală. Alte două au fost descoperite în sectoarele 2 şi 4.

Şi în Piteşti, într-un cartier mărginaş, a fost confirmată prezenţa virusului. Analizele iniţiale dăduseră de mai multe zile rezultate pozitive, dar, după cum prevăd procedurile, autorităţile au aşteptat confirmarea definitivă pentru a trece la sacrificarea păsărilor şi dezinfectarea zonei.

Focarul a apărut într-o gospodărie de pe strada Zamfireşti. Trei păsări au murit zilele trecute, iar probele prelevate de veterinari şi analizate de laboratorul din Bucureşti au confirmat prezenţa virusului H5. Imediat după ce au primit răspunsul, autorităţile locale au impus carantină şi au început sacrificarea tuturor zburătoarelor. În zona de focar locuiesc 20 de familii. Oamenii au oricum voie să intre şi să iasă din aria marcată, dar numai după ce trec prin filtre de dezinfecţie

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …