Vineri, pe site-ul Camerei Deputaţilor a fost publicată stenograma şedinţei de joi, în care Birourilor Permanente ale celor Două Camere au decis menţinerea în funcţii a şefilor de servicii. Din stenogramă reiese că parlamentarii au discutat într-adevăr şi despre o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dar s-au ferit să folosească acest termen.
ExcepÅ£ie face Partidul România Mare care propune suspendarea din funcÅ£ie a preÅŸedintelui Traian Băsescu. Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, a anunÅ£at că a contactat deja ÅŸefi ai altor partide cu care s-a consultat în legătură cu această iniÅ£iativă. Vadim Tudor spune că preÅŸedintele încearcă prin modul în care a acÅ£ionat în cazul demisiilor directorilor SRI ÅŸi SIE să-ÅŸi subordoneze Parlamentul ÅŸi să-l ridiculizeze.Â
De altă parte, Partidul Democrat crede că votul dat în Birourile Parmanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru păstrarea în funcÅ£ie a directorilor SRI ÅŸi SIE nu are valoare juridică. ÃŽntr-un comunicat de presă semnat de Vasile Blaga, PD contestă valabilitatea deciziilor Birourilor Permanente ale Senatului ÅŸi Camerei DeputaÅ£ilor. „Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au dat un vot lipsit de valoare juridică asupra demisiilor directorilor SRI ÅŸi SIE, întrucât ele nu aveau competenţă regulamentară în acest domeniuâ€, precizeată comunicatul PD.
ÃŽn ce priveÅŸte valabilitatea demisiilor lui Radu Timofte ÅŸi Gheorghe Fulga, democraÅ£ii spun că nici măcar Parlamentul nu se poate opune voinÅ£ei unei persoane de a ocupa o funcÅ£ie. „Niciodată Parlamentul nu va putea supune votului său eliberarea din funcÅ£ie a unor demnitari care îşi exprimă dorinÅ£a de a vacanta un postâ€, consideră democraÅ£ii.
În încheiere, democraţii spun că tot ceea ce s-a întâmplat joi a fost doar rezultatul unei interpretări politicianiste a legii îndreptată împotriva preşedintelui Traian Băsescu.