Barroso îl felicită pe Băsescu şi cere o continuare a reformelor

sss.jpgPreşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat astăzi pe preşedintele român Traian Băsescu, a cărui destituire a fost respinsă ieri, prin referendum şi a cerut continuarea reformelor în această ţară care a aderat la UE în ianuarie 2007, transmite AFP.

“Vreau să îl felicit pe preÅŸedintele Băsescu pentru rezultatul referendumului. Sper că acest rezultat va permite României, în calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, să avanseze pe calea reformelor necesare, în special în domeniul justiÅ£iei ÅŸi al luptei anticorupÅ£ie”, a declarat Barroso într-un comunicat.

“Pentru a implementa aceste reforme, România are nevoie de un mediu politic legal ÅŸi stabil, cu toÅ£i actorii politici acÅ£ionând împreună pentru creÅŸterea economică ÅŸi pentru dezvoltarea socială a ţării”, a adăugat el.

“Comisia Eropeană va continua să ajute instituÅ£iile române în eforturile lor pentru a-ÅŸi îndeplini angajamentele pe care ÅŸi le-au asumat când Å£ara a aderat la UE”, în ianuarie 2007, a conchis preÅŸedintele executivului european.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …