Traian Băsescu se consultă astăzi cu liderii partidelor care au votat suspendarea sa

143.jpgConsultările pe tema agendei legislative şi a stabilirii unei noi majorităţi parlamentare pe care le-a iniţiat preşedintele Traian Băsescu au început.

Preşedintele Traian Băsescu a încheiat consultările cu delegaţia PSD, pe carea felicitat-o pentru corectitudinea cu care s-a desfăşurat referendumul pentru demitere, chiar dacă au existat, la un moment dat, suspiciuni că ar putea exista fraude.

La rândul său Mircea Geoană i-a mulÅ£umit ÅŸefului statului pentru invitaÅ£ie ÅŸi remarcat că “în această perioadă agitată este necesar, într-adevăr, să ne întoarcem la problemele cu adevărat prioritare”. Liderul PSD a salutat faptul că se reia dialogul politic ÅŸi ÅŸi-a exprimat speranÅ£a că astfel de consultări vor fi mai dese.

Totodată, Geoană a comentat că, PSD fiind în opoziÅ£ie, “nu a putut influenÅ£a prea mult organizarea referendumului”.

Pe agenda întâlnirii sunt trecute temele pe care Traian Băsescu le-a anunţat ca obiective în campania pentru referendum. Este vorba despre legea lustraţiei, votul uninominal, modificarea Constituţiei, legile Siguranţei Naţionale, stabilirea datei pentru alegerile europarlamentare, dar şi despre formarea unei majorităţi transparente în parlament.

PSD, UDMR, PNL şi PC au anunţat că participă la întrunire, în schimb PRM a refuzat invitaţia.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …