PC acuză presiuni pentru semnarea moţiunii de cenzură

145.jpgVicepreÅŸedintele PC Ioan Å¢undrea s-a plâns că a fost bombardat, în ultimele 3 zile, cu telefoane de la liderii PD, care încercau să îl determine să semneze moÅ£iunea “Guvernul Tăriceanu trebuie să plece”. Deputatul PC nu a vrut însă să dea ÅŸi numele celor care l-au contactat, dar a promis că, dacă democraÅ£ii vor nega, va aduce dovezi care să îi sprijine declaraÅ£ia. VicepreÅŸedintele PD Cezar Preda repinge însă acuzaÅ£iile venite dinspre conservatori.

“Din toate partidele au fost bombardaÅ£i cu telefoane. Eu, personal, din cinci în cinci minute, repede, să fugim, care fuge mai repede spre PD să semneze moÅ£iunea ca să-i scoatem din impas să poată să Å£ină conferinÅ£a de presă. Am făcut ÅŸi o glumă, dacă aÅŸa stau lucrurile ÅŸi trebuie să fugim ÅŸi care ajunge primul pentru că mai trebuia unul, atunci eu nu o să fiu primul. Åži l-au găsit pe Nati Meir”, a spus Ioan Å¢undrea, vicepreÅŸedinte PC (foto).

“Cred că este o eroare. Domnul deputat se simte un pic important acum. PD va depune moÅ£iunea îndiferend de cum vore fi miÅŸcările coaliÅ£iei antiprezidenÅ£iale ÅŸi această moÅ£iune va clarifica cine este la putere ÅŸi cine este la opoziÅ£ie”, a replicat cezar Preda, vicepreÅŸedinte PD.

MoÅ£iunea PD “Guvernul Tăriceanu trebuie să plece” a fost respinsă de două ori. Joi, preÅŸedintele Camerei DeputaÅ£ilor a descoperit că, deÅŸi pe listă apăreau 116 susÅ£inători, în realitate semnaseră doar 115 oameni. Fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, apărea de două ori, dintr-o eroare tehnică. Nici încercarea de vineri a democraÅ£ilor nu a fost încununată de succes. DemocraÅ£ii reuÅŸiseră să adune numărul necesar de semnături, dar senatorul Mihai Lupoi s-a răzgândit ÅŸi ÅŸi-a retras semnătura de pe moÅ£iune. ÃŽn aceste condiÅ£ii democraÅ£ii încearcă să înregistreze moÅ£iunea în zilele următoare.

Check Also

Romania’s Draft Law On Dispatching Troops To Protect Its Compatriots Abroad Is Aimed At Moldova

There’s been talk since Moldova’s independence of merging with Romania on the basis of their …