PC acuză presiuni pentru semnarea moţiunii de cenzură

145.jpgVicepreÅŸedintele PC Ioan Å¢undrea s-a plâns că a fost bombardat, în ultimele 3 zile, cu telefoane de la liderii PD, care încercau să îl determine să semneze moÅ£iunea “Guvernul Tăriceanu trebuie să plece”. Deputatul PC nu a vrut însă să dea ÅŸi numele celor care l-au contactat, dar a promis că, dacă democraÅ£ii vor nega, va aduce dovezi care să îi sprijine declaraÅ£ia. VicepreÅŸedintele PD Cezar Preda repinge însă acuzaÅ£iile venite dinspre conservatori.

“Din toate partidele au fost bombardaÅ£i cu telefoane. Eu, personal, din cinci în cinci minute, repede, să fugim, care fuge mai repede spre PD să semneze moÅ£iunea ca să-i scoatem din impas să poată să Å£ină conferinÅ£a de presă. Am făcut ÅŸi o glumă, dacă aÅŸa stau lucrurile ÅŸi trebuie să fugim ÅŸi care ajunge primul pentru că mai trebuia unul, atunci eu nu o să fiu primul. Åži l-au găsit pe Nati Meir”, a spus Ioan Å¢undrea, vicepreÅŸedinte PC (foto).

“Cred că este o eroare. Domnul deputat se simte un pic important acum. PD va depune moÅ£iunea îndiferend de cum vore fi miÅŸcările coaliÅ£iei antiprezidenÅ£iale ÅŸi această moÅ£iune va clarifica cine este la putere ÅŸi cine este la opoziÅ£ie”, a replicat cezar Preda, vicepreÅŸedinte PD.

MoÅ£iunea PD “Guvernul Tăriceanu trebuie să plece” a fost respinsă de două ori. Joi, preÅŸedintele Camerei DeputaÅ£ilor a descoperit că, deÅŸi pe listă apăreau 116 susÅ£inători, în realitate semnaseră doar 115 oameni. Fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, apărea de două ori, dintr-o eroare tehnică. Nici încercarea de vineri a democraÅ£ilor nu a fost încununată de succes. DemocraÅ£ii reuÅŸiseră să adune numărul necesar de semnături, dar senatorul Mihai Lupoi s-a răzgândit ÅŸi ÅŸi-a retras semnătura de pe moÅ£iune. ÃŽn aceste condiÅ£ii democraÅ£ii încearcă să înregistreze moÅ£iunea în zilele următoare.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …