NewsIn: PSD negociază la două capete

183.jpgSocial-democraţii îşi negociază intrarea la guvernare şi cu PD, şi cu Partidul Naţional Liberal. Informaţia a fost publicată de agenţia NewsIn, care citează surse din PSD şi din Partidul Democrat. Astfel, variantele propuse de social-democraţi sunt Mircea Geoană premier sau păstrarea lui Călin Popescu Tăriceanu ca şef al Cabinetului, dar cu acceptarea de miniştri PSD în Executiv.

Potrivit agenţiei NewsIn, liderii PSD, PD şi PNL s-au întâlnit, în ultimele două zile, în diferite formule, însă până în acest moment social-democraţii nu au ajuns la nicio înţelegere. Sursele susţin că, în cadrul discuţiilor cu democraţii, PSD ar fi cerut preluarea guvernării şi sprijinul PD în Parlament, dar nu au primit nicio promisiune şi nici asigurarea că Traian Băsescu va desemna un premier PSD.

Potrivit sursei citate, democraţii susţin varianta unui Cabinet condus de Vasile Blaga şi format din PD, PNL şi PLD. NewsIn susţine că liderii PSD s-au întâlnit, în paralel, şi cu PNL. Reprezentanţii PNL au refuzat să semneze o înţelegere scrisă cu PSD, pentru orice formă de colaborare, şi au respins şi pretenţia PSD de a intra la guvernare.

Într-un comunicat trimis presei, preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, neagă informaţiile potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu negociază intrarea PSD la guvernare, alături de PNL.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …