PNL stabileşte strategia pentru consultările cu Băsescu

185.jpgDupă prezentarea moţiunii de cenzură în Parlament, liberalii se vor întruni în şedinţa extraordinară a Biroului Politic, pentru a stabili cu ce mandat vor merge mâine la consultările de la Cotroceni.

Membrii Biroului Politic Central aşteaptă amănunte de la premierul Tăriceanu despre discuţiile cu social-democraţii conduşi de Mircea Geoană. Liderii partidului nu ştiau exact care este situaţia în raport cu informaţiile vehiculate în mediile politice, potrivit cărora Tăriceanu ar fi avut o nouă întâlnire cu preşedintele PSD, ieri dimineaţă, la sediul Guvernului. Oricum, liberalii resping o cooptare a PSD în Guvern şi sunt gata să treacă în opoziţie.

Mai mult, apropiaţi ai premierului susţin că teza intrării în opoziţie prin votul de blam al PSD şi PD, la o moţiune de cenzură, ar fi un câştig pentru PNL şi o ieşire onorabilă de la guvernare.

Liderii liberali spun că nu se pune problema unui puci intern care să ducă la înlăturarea lui Tăriceanu din fruntea partidului şi acceptarea ofertei lui Băsescu de formare a unui guvern PNL-PD-PLD, cu un alt premier. De altfel, refuzul faţă de propunerea lui Băsescu reprezintă şi esenţa mandatului cu care delegaţia partidului merge vineri la Cotroceni.

Liberalii văd în acţiunea lui Băsescu o tentativă de desolidarizarea a partidului de Tăriceanu, pe principiul divide et impera. Surse din partid susţin că liberalii s-au amuzat de propunerea făcută de preşedinte, comentând între ei absurdul situaţiei. În opinia lor nimic nu poate fi mai absurd decât să propui un guvern PNL-PD, în timp ce democraţii tocmai au depus o moţiune de cenzură la adresa actualului cabinet liberal.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …