MAÅžINI DE LUX PE BANI PUBLICI

196.jpgŞef de instituţie publică să fii şi locul în raiul maşinilor scumpe pe banii altora îţi este asigurat. La Iaşi, aproape toate instuţiile au în curte cel puţin un autoturism de peste 30.000 de euro. Şi totul din banii contribuabililor. Primul care deschis seria licitaţiilor pentru maşini scumpe de teren a fost directorul Palatului Culturii. Banii cu care a achiziţionat jeepul erau destinaţi pentru reabilitarea palatului, dar a considerat maşina mai importantă. Ministerul i-a oprit 10 procente din salariu timp de trei luni. Omul a rămas însă cu maşina.

Următorul pe listă este şeful Aeroportului Iaşi, Mitică Rebegea. El a achiziţionat săptămâna aceasta un Nissan Pathfinder, pentru că, susţine el, dacă ar pica un avion pe un câmp, n-ar avea cum să ajungă altfel la el.

Urmează societatea de salubrizare. Cu atâtea proiecte în lucru şi cu o groapă de gunoi veche pe cap era necesară o maşină bună pentru director. Ultimul, dar nu cel din urmă este directorul Serviciului Public de Administrare a Drumurilor Judeţene. El a anunţat că intenţioneaza să cumpere un autoturism de teren de pana in 45.000 de euro.

Până anul acesta, instituţiile publice erau obligate, printr-o hotărâre de Guvern, să cumpere doar autoturisme de fabricaţie românească, însă acum pot achiziţiona maşini de orice provenienţă.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …