Acţiune secretă de capturare a traficanţilor de arme

PoliÅ£iÅŸtii ÅŸi procurorii au pus la cale 40 de scenarii pentru prinderea locotenenÅ£ilor celui mai căutat traficant de armament din lume, care a avut loc ieri la BucureÅŸti.Doar câteva persoane au ÅŸtiut de operaÅ£iune – oficiali din cadrul Ministerului JustiÅ£ie din SUA, un ofiÅ£er din Spania ÅŸi câţiva poliÅ£iÅŸti români. AcÅ£iunea a fost top-secretă, fiind declasificată doar cu două ore înainte de reÅ£ineri.

Planul a fost pus la punct în principal de ofiÅ£erii americani sub acoperire. OrganizaÅ£ia condusă de argentinianul de origine irakiană Monzer Kassar, căutat prin Interpol din anii 70, trebuia să intermedieze în România o tranzacÅ£ie cu armament greu. Åžeful reÅ£elei a trimis doi subalterni să încheie afacerea în valoare de peste 3,5 milioane de dolari – Tareq Mousa al Ghazi, de 59 de ani, ÅŸi Luis Felipe Moreno Godoy, de 61 de ani.

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să păstreze distanţa în timpul misiunilor de supraveghere, întrucât suspecţii erau foarte atenţi la fiecare detaliu.

Joi noapte, au fost reţinuţi în două locuri diferite. Nu au opus rezistenţă, dar în faţa procurorilor şi instanţei care a dispus emiterea de mandate de arestare cei doi au susţinut că totul este o fabulaţie.

Procurorii americani îi acuză în special de vânzare de armament către gherilele de stânga din Columbia. Capul reţelei, Monzer Kassar, este o persoană influentă, cu un domeniu vast şi cu o avere de miliarde de euro.

Autorităţile americane susţin că din anii 70 el s-a ocupat de înarmarea celor mai sângeroase grupări paramilitare din toate zonele de conflict ale lumii. În Statele Unite îi aşteaptă închisoare pe viaţă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …