Incidente la marşul minorităţilor sexuale

1103.jpgÎn zona magazinului Unirea un grup de persoane a încercat să ajungă în contact cu manifestanţii, dar nu a reuşit acest lucru.Aceste persoane au fost violente şi au folosit petarde, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Cornel Stoica. Aceste persoane au fost reţinute, a mai spus acesta, care a adăugat că nu există informaţii referitoare la apartenenţa acestora la vreun grup.

Impresionată desfăşurare de forţe de ordine la marşul comunităţii gay care a început în Capitală. Cei 400 de homosexuali şi lesbiene sunt încercuiţi de circa 800 de jandarmi şi ofiţeri ai forţelor speciale. Participanţii la marş au fost atacaţi cu ouă şi roşii de pe ferestrele blocurilor.

Aceasta este a treia ediţie a marşului Gay Fest, pentru promovarea toleranţei şi diversităţii, organizată de fundaţia ACCEPT.

Anul trecut la marşul homosexualilor au participat aproximativ 500 de persoane, dar manifestaţia a căpătat aspecte violente. Aproximativ 50 de persoane au fost amendate, iar şase participanţi la paradă au reclamat la poliţie faptul ca au fost agresaţi.

INCIDENTE LA MARÅžUL ORGANIZAT DE NOUA DREAPTÄ‚
Marşul organizat de Noua Dreaptă nu a fost lipsit de incidente. Mai mulţi tineri îmbrăcaţi în negru şi cu măşti pe faţă i-au provocat verbal pe membrii organizaţiei Noua Dreaptă care mărşăluiau împotriva Gay Fest. Forţele de ordine au reţinut mai mulţi tineri. Unii dintre ei au fost sancţionaţi contravenţional.

Manifestarea organizaţiei Noua Dreaptă, intitulată Marşul Normalităţii, este un răspuns la parada comunităţii gay, care are loc în această după-amiază, tot în Capitală.

PATRIARHIA CONSIDERÄ‚ GAYFEST O OFENSÄ‚
Patriarhia Română se declară împotriva MarÅŸului Diversităţii organizat de Accept, în încheierea Gay Fest. Biserica Ortodoxă consideră manifestarea o ofensă la adresa “moralităţii vieÅ£ii publice”, se arată într-un comunicat. Totodată, Biserica recomandă credincioÅŸilor din BucureÅŸti să evite prezenÅ£a pe traseul pe care se va desfăşura marÅŸul.

Mai mult, Patriarhia îi îndeamnă pe bucureşteni să participe la rugăciunile din cadrul slujbei de Vecernie din această după amiază. Şi Arhiepiscopia Tomisului a adoptat aceeaşi poziţie. Potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei din Constanţa, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie cere clerului şi credincioşilor să se roage pentru luminarea minţii celor ce au iniţiat şi care susţin parada gay.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …