Marşul gay nu a trecut neobservat de mass-media internaţională. Agenţiile de presă au relatat aprecierile unor participanţi sau observatori referitoare la conservatorismul unei mari părţi a populaţiei româneşti, care îi priveşte cu ostilitate pe homosexuali, în pofida alăturării ţării noastre la Uniunea Europeană, în acest an.Presa străină pune această mentalitate pe seama puternicei influenţe exercitate asupra majorităţii locuitorilor de către Biserica Ortodoxă, pentru care homosexualitatea este un mare păcat şi o boală.
Manifestarea de ieri s-a transformat, însă, într-o demonstraţie a forţelor de ordine, cei circa 300 de participanţi fiind depăşiţi ca număr de cei 700 de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi, a relatat France Presse. România a făcut progrese în materie de legislaţie, dar societatea nu este încă la nivelul legii, fără a mai pune la socoteală opoziţia Bisericii, a declarat pentru France Presse episcopul canadian Diane Fisher, care activează de cinci ani în favoarea comunităţii homosexuale din România.
Homosexualii sunt priviţi cu ostilitate de majoritatea populaţiei, în condiţiile în care mulţi din această ţară cu 22 de milioane de locuitori acceptă în general părerea puternicei Biserici Ortodoxe Române că homosexualitatea este un păcat şi o boală, explică Reuters. Homosexualitatea, reaminteşte la rândul său agenţia germană dpa, a fost dezincriminată în 2001 în România, dar continuă să se lovească de prejudecăţile unei largi părţi din societatea românească. Marţi, precizează Associated Press, doi bărbaţi care ieşeau dintr-un cinematograf din Bucureşti ce găzduieşte festivalul anual Gay Fest au fost atacaţi şi bătuţi de opt agresori. Poliţia a intervenit ca să oprească atacul şi a arestat câţiva suspecţi.
Check Also
La Pologne et la Roumanie tentent-elles d’annexer une partie de l’Ukraine ?
Le conflit ukrainien aurait signifié un retour à la guerre froide entre la Russie et …