RADET opreşte apa caldă pentru jumătate de Bucureşti

1120.jpgDe astăzi, jumătate din populaÅ£ia Capitalei este nevoită să facă – pentru o perioadă – numai duÅŸuri reci. Regia Autonomă de DistribuÅ£ie a Energiei Termice (RADET) opreÅŸte furnizarea apei calde menajere locuitorilor din cartierele Colentina, Bucur-Obor, Åžtefan cel Mare, Pantelimon, Iancului, Mihai Bravu, Titan, Vitan, CălăraÅŸi, Berceni-OlteniÅ£a, MărăşeÅŸti, Decebal, Unirea, transmite ziarul Gândul.Decizia de a băga 13 cartiere în revizie pe o perioadă nedeterminată îi aparÅ£ine directorului general al RADET, Virgil Ramba. Acesta a luat hotărârea fără să informeze opinia publică sau să ceară acordul ÅŸefilor din Primăria Capitalei, în subordinea cărora se află regia. Mai mult, revizia planificată de directorul Ramba nu este publică nici măcar pe site-ul RADET, sesizează jurnaliÅŸtii.

“Vom opri apa doar câteva zile. Facem proba ÅŸi, dacă nu pocnesc Å£evile, începem realimentarea din alte CET-uri”, promiteau ieri dispecerii RADET.

ÃŽnsuÅŸi, Virgil Ramba, directorul general al RADET, nu ÅŸtie sigur dacă ÅŸi pentru cât timp va fi oprită apa caldă. “Numai eu ÅŸtiu cum am Å£inut conductele să nu pocnească la proba de presiune. Anul ăsta va fi la fel ca anul trecut, adică se va opri pentru cel mult câteva zile. Eu vă promit că mâine (azi – n.r.) dimineaţă veÅ£i avea apă caldă, dar, când veniÅ£i de la servici, nu mai ÅŸtiu dacă ea mai curge ÅŸi pentru cât timp”, a declarat acesta.

“Nu am fost informat de o astfel de decizie. Eu le-am cerut celor de la RADET să-mi comunice ce lucrări au planificate, dar în niciun caz să oprească apa caldă. Decizia a luat-o Ramba fără acordul nostru. Acum, nici la telefon nu mai răspunde”, a declarat Răzvan Murgeanu, viceprimarul general al Capitalei, pentru Gândul.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …