Tăriceanu le promite europarlamentarilor funcţionarea ANI

1147.jpgReforma în justiţie şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate vor fi criterii majore în raportul de evaluare a României, pe care Comisia Europeană îl va prezenta peste două săptămâni.Afirmaţia a fost făcută de premierul Călin Popescu-Tăriceanu, după discuţiile pe care le-a avut la Bruxelles, despre situaţia politică de la Bucureşti, cu preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, şi cu europarlamentarii liberali de la Bruxelles.

Tăriceanu i-a vorbit lui Pöttering despre continuarea reformei în justiţie şi despre lupta anticorupţie. Raportul Comisiei va ţine cont de evoluţia României în ambele domenii.

Ca argumente în favoarea independenţei Justiţiei şi după ministeriatul Monicăi Macovei, premierul a dat exemple trimiterea în judecată a lui Adrian Năstase şi anchetarea ministrului Telecomunicaţiilor Zsolt Nagy.

Tăriceanu i-a informat pe europarlamentari că Guvernul său va lucra împreună cu Parlamentul, astfel încât Agenţia Naţională de Integritate să devină operaţională în cât mai scurt timp.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …