Forum de afaceri Romania-Iordania

Marti, 12.06. a.c. Camera de ComerÅ£ ÅŸi Industrie a României (CCIR) a organizat  Forumul economic Romania – Iordania, eveniment care s-a bucurat de înalta participare a Ministrul Industriei si Comertului din Iordania, Domnul Salem Khaza’leh.Forumul a avut ca participanti din partea iordaniana liderii principalelor organizatii de reprezentare a sectorului privat (Camera de Comert, Camera de Industrie si Consiliul de Afaceri Iordania-Europa), precum si ai unora din cele mai importante structuri si companii ale sectorului de afaceri.

Putem afirma ca ne intalnim aici cu cea mai reprezentativa delegatie economica si de afaceri pe care Iordania o trimite in Romania dupa 1990, avand in vedere importanta oamenilor de afaceri reprezentati in delegatie si pozitiile lor in conducerea organizatiilor sau companiilor din sectorul privat.

In deschidere, presedintele CCIR, domnul Dragos Seuleanu a subliniat relatia excelenta dintre Romania si Iordania, reafirmandu-si totodata disponibilitatea si dorinta de a folosi potentialul si resursele CCIR pentru a dezvolta relatiile economice dintre cele doua medii de afaceri. Domnia sa a incurajat participantii romani sa investeasca in Iordania si sa dezvolte proiecte impreuna cu partenerii iordanieni.
La rândul său domnul Salem Khaza’leh a punctat avantejele competitive oferite de Å£ara sa si profitabilitatea pe care o aduce investitia in Iordania.
Procesul investitional este facilitat de existenta stabilitatii economice, a politicii fiscale coerente si a unui cadru legilativ favorabil. Nu poate fi neglijat potentialul de extindere a pietei.
Presedintele Camerei de Comert a Iordaniei, domnul Haider Murad, a subliniat importanta intalnirii, ca etapa de pregatire pentru reinoirea acordului de cooperare economica intre CCIR si cele doua Camere de Comert din Iordania. Semnarea documentului va avea loc in septembrie o data cu vizita primului ministru al Iordaniei in Romania.
CCIR intentioneaza sa relanseze cooperarea economica bilaterala, tinand seama de faptul ca Iordania reprezinta un reper esential al statelor arabe, fiind unul dintre mediatorii din zona Orientului Mijlociu, dar si de experienta acumulata in proiectele comune realizate anterior.
CCIR este cea mai puternica asociatie a mediului de afaceri din Romania, ce joaca un rol extrem de important în susţinerea companiilor din ţară în procesul de extindere a acestora pe pieţele externe.

Check Also

Barack Obama did not respond to Dmitry Medvedev’s congratulation

President-elect Barack Obama spoke by telephone with the leaders of six more US allies to …