Cioroianu: Îmi dau demisia dacă se dovedeşte că este adevărat ceea ce s-a scris în presă

1195.jpgMinistrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat că dacă se dovedeÅŸte că este adevărat ceea ce s-a scris în presă în legătură cu întâlnirea sa cu secretarul de stat al Statelor Unite, Condoleezza Rice, el demisionează.Adrian Cioroianu a susÅ£inut că întâlnirea cu Condoleezza Rice a durat în jur de 30 de minute. El consideră că ceea ce s-a scris în presă este o campanie de denigrare a sa ÅŸi a calificat-o drept “manipulare tristă”. “Sunt oameni care vor să demonstreze că Traian Băsescu a avut dreptate”, a adăugat el.

Ministrul de Externe a susÅ£inut că a discutat cu Condoleezza Rice despre importanÅ£a parteneriatului pentru pace ÅŸi despre trupele româneÅŸti din Afganistan. “Nu s-a discutat despre retragere. Orice retragere se discută cu aliaÅ£ii noÅŸtri. Dacă România vrea să se retragă din Irak, se transformă într-un aliat cu probleme”, a precizat Cioroianu.

De asemenea, Adrian Cioroianu a mai spus că a discutat ÅŸi despre ridicarea vizelor pentru SUA. Ministrul de Externe consideră că “încă există o rată mare a refuzului de acordare a vizelor” ÅŸi asta poate crea probleme.

Adrian Cioroianu a declarat că i-a propus în funcţia de ambasador la Washington pe Iulian Buga şi în funcţia de ambasador la Londra pe Adrian Vieriţa.

Ziarele româneşti au criticat prestaţia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, în timpul convorbirii pe care a avut-o cu secretarul de stat al Statelor Unite, Condoleezza Rice, în faţa presei americane. Presa românească a susţinut că prestaţia sa a fost lamentabilă, că discuţia nu ar fi durat decât câteva minute şi că îndreaptă politica externă a României către Rusia.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …