M. Macovei: Este inadmisibilă implicarea Ungariei în cazul lui Nagy Zsolt

1197.jpgMonica Macovei, fostul ministru al JustiÅ£iei, a declarat că este inacceptabilă implicarea politică a Ungariei în cazul suspendării ministrului ComunicaÅ£iilor Nagy Zsolt. “Comunicatul de presă ungar este inadmisibil. Avem o justiÅ£ie independentă care poate judeca pe oricine”, a precizat Macovei.Monica Macovei susÅ£ine că aceste intervenÅ£ii sunt “un scenariu care să oprească acest dosar”. Ea este de părere că Ministerul JustiÅ£iei ar fi trebuit să reacÅ£ioneze prompt la comunicatul de presă ungar.

Macovei a criticat forma actuală a legii ANI. “ANI nu e independentă, face un raport anual în faÅ£a Senatului, iar Senatul, dacă nu e mulÅ£umit, îl poate demite pe director. Singurul instrument pe care îl are inspectorul ANI este de a face o expertiză ca să vadă care e diferenÅ£a între averea pe care o am ÅŸi cea pe care am pus-o pe hârtie. Doar că expertiza poate fi refuzată de persoana în cauză”, a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei consideră că Uniunea Europeană nu va propune activarea clauzei de salvgardare pe justiţie pentru România, ci va continua monitorizarea.

Traian Băsescu l-a suspendat din funcţie pe ministrul Comunicaţiilor, Nagy Zsolt pentru că este urmărit penal în aşa-numitul dosar al privatizărilor strategice. Secretarul de stat ungar Lazslo Szoke i-a comunicat ambasadorului României în Ungaria, Ireni Comaroschi, îngrijorarea faţă de eventuale motivaţii politice ale suspendării lui Nagy Zsolt.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …