Dan Voiculescu vrea ca maghiarii care nu ştiu limba română să rămână fără cetăţenie

1241.jpgPreşedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat la Târgu-Mureş că partidul său va iniţia un proiect de lege prin care etnicii maghiari care nu cunosc limba română să rămână fără cetăţenie.
“Ne vom lupta ca toÅ£i ungurii din România să fie obligaÅ£i să vorbească româneÅŸte, pentru că este limba oficială a statului român. Cei care nu cunosc limba română ÅŸi nici nu o învaţă în următorii doi ani îşi pierd cetăţenia română. Åži să fie foarte bine primiÅ£i în Ungaria. Este anormal să fii cetăţean al unui stat ÅŸi să nu cunoÅŸti limba oficială a statului respectiv. Vrem să atragem atenÅ£ia tuturor, ÅŸi a românilor ÅŸi a europenilor, asupra anomaliilor care se întâmplă aici. Un român care vrea să lucreze undeva trebuie să ÅŸtie ungureÅŸte, dar un cetăţean român de etnie maghiară, nu trebuie să ÅŸtie româneÅŸte. Chiar dacă vom avea dificultăţi, apropo de constituÅ£ionalitate, problema rămâne ÅŸi atunci când se va schimba ConstituÅ£ia, vom avea un aliniat care prevede acest lucru”, a declarat Voiculescu.

Liderul PC a mai spus că intenţia conducerii UDMR este să transforme limba maghiară în limba oficială a României.

Proiectul de lege al conservatorilor urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, care are rol decizional. Potrivit deputatului de Cluj Petru Călian (ex-PRM), singurii parlamentari care au declarat neconstituţional articolul sunt cei din UDMR.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …