Morega cere demiterea secretarului general al Ministerului Educaţiei

135.jpgLiderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, îi cere şefului său de partid, premierul Călin Popescu Tăriceanu, să demită un înalt funcţionar public din Ministerul Educaţiei. Este vorba despre Adrian Gorun, care ocupă în prezent funcţia de secretar general în Ministerul Educaţiei şi este rector al Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu. Realitatea TV a intrat în posesia cererii adresate de Morega premierului, dar şi ministrului Educaţiei, liberalul Cristian Adomniţei.

“Gorun Adrian s-a dovedit, în cei 2,5 ani de guvernare, un apropiat al PD ÅŸi PLD, respectiv al lui Radu Berceanu ÅŸi Ionel ManÅ£og (liderul PD Gorj) încercând destabilizarea PNL Gorj. Gorun s-a aflat la baza înregistrărilor audio trucate ÅŸi date pe postul Realitatea TV care au adus grave prejudicii de imagine PNL ÅŸi, în special, filialei Gorj. ÃŽnregistrarea a fost făcută de către fiul acestuia care, după dovedirea faptei, s-a ÅŸi înscris în PLD”, se arată în scrisoarea pe care a trimis-o Ilie Morega premierului.

În plus, Dan Ilie Morega îi sugerează premierului să invoce în cazul lui Gorun incompatibilitatea şi conflictului de interese între funcţia deţinută în minister şi cea de rector al Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu. Ulterior, şeful Executivului ar trebui, conform sugestiilor lui Morega, să îl treacă pe Adrian Gorun într-o altă funcţie în afara ministerului şi a judeţului Gorj.

“Eu i-am cerut în primul rând lui Gorun să-ÅŸi definească poziÅ£ia pentru că e în incompatibilitate. E o problemă internă de partid care mai puÅ£in vă interesează pe dumneavoastră”, a declarat Ilie Morega.

“E un mare abuz ÅŸi cred că voi acÅ£iona pe linie judecătorească, mă îndrept ÅŸi către Parchet. Se încalcă statutul funcÅ£ionarului public. Mi se pare o imixtiune abruptă în funcÅ£iile publice”, a susÅ£inut Adrian Gorun, secretar de stat în Ministerul EducaÅ£iei.

În cererea sa, Morega îi aminteşte primului-ministru că doi parlamentari, fostul deputat PC Pantelimon Manta şi deputatul PD Marcel Romanescu, vor să intre în PNL, dar ezită. Morega nu spune care sunt motivele, dar îi atrage atenţia că cei doi nu vor lua o decizie până când premierul nu va lua măsurile discutate la Palatul Victoria în urmă cu două săptămâni.

“Cu toate că suntem pe punctul final de a aduce în PNL Gorj pe cei doi parlamentari Manta Pantelimon (PC) ÅŸi Romanescu Marcel (PD), aceÅŸtia ezită până la luarea măsurilor discutate cu dumneavoastră la Palatul Victoria în data de 19.06.2007, cunoscând faptul că ambii deputaÅ£i sunt ÅŸi cadre didactice”, a precizat Morega în cererea trimisă lui Călin Popescu Tăriceanu.

“N-am pus nicio condiÅ£ie. ÃŽntrebaÅ£i-i pe cei care au făcut această hârtie, eu am vrut să aduc investiÅ£ii”, a spus Pantelimon Manta, fost deputat PC.

Marcel Romanescu, deputat PD, a susÅ£inut că momentan nu intenÅ£ionează să intre în PNL. “Sunt membru al PD ÅŸi aÅŸtept clarificări de la conducere, după care orice e posibil”, a afirmat el.

Dan Ilie Morega nu este la primul scandal public. El a intrat în vizorul presei în luna martie a acestui an după ce a solicitat într-o şedinţă bani pentru partid. DNA a deschis o anchetă în urma operaţiunii prin care directorilor de instituţii descentralizate din Târgu-Jiu li s-ar fi cerut să cotizeze pentru partidul care i-a pus în funcţie, iar împotriva lui Morega s-a început urmărirea penală. În urma aceluiaşi scandal, Morega a fost suspendat din funcţia de preşedinte PNL Gorj, dar şi-a reluat activitatea după o lună.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …