PC şi mai mulţi pensionari au făcut un apel la preşedintele Băsescu să promulge legea pensiilor

169.jpgO delegaţie compusă din aproximativ 30 de pensionari, însoţită de doi lideri ai PC, Ioan Ţundrea şi Codruţ Şereş, au depus astăzi la Palatul Cotroceni mai multe apeluri prin care-i solicită şefului statului să promulge legea de majorare a pensiilor.

ÃŽntr-unul dintre apeluri, pensionarii cer ÅŸefului statului “să lase la o parte orice conflicte ÅŸi orgolii politice ÅŸi să promulge legea de mărire a pensiilor”.

Preşedintele consiliului executiv al PC, Codruţ Şereş, prezent şi el să susţină apelul pensionarilor, a afirmat că cei aflaţi în faţa Palatului Cotroceni nu sunt interesaţi de disputele politice dintre Guvern şi Administraţia Prezidenţială, ci de promulgarea unei legi pe care au susţinut-o şi conservatorii.

“Cu atât mai mult cu cât noi am venit cu un proiect de lege prin care propunem înfiinÅ£area unui fond de solidaritate socială, mult căutata sursă de finanÅ£are pentru acest program de majorare a pensiilor”, a declarat ÅžereÅŸ.

El a mai afirmat că la nivelul oamenilor de rând nu se constată creşterea economică care, în opinia lui, ar trebui să se regăsească şi în veniturile cetăţenilor, inclusiv în pensii.

“De aici ÅŸi până la a asmuÅ£i o clasă socială împotriva alteia nu este decât un pas ÅŸi considerăm că toată această joacă politică trebuie să ia sfârÅŸit, motiv pentru care se depune acest apel”, a conchis oficialul conservator.

PreÅŸedintele Traian Băsescu a anunÅ£at, marÅ£i, 10 iulie, că va promulga legea pensiilor numai după ce Guvernul îi va indica sursele de finanÅ£are, adăugând că politicienii care încearcă să acrediteze idea că doreÅŸte blocarea legii spun demagogii ÅŸi “gogoriÅ£e de vară”.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …