PLD va cere sesiune extraordinară pentru bugetul din 2008

184.jpgPLD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care Guvernul să prezinte proiectul bugetului pe 2008 pentru a clarifica odată problema pensiilor şi nu în ultimul rând a votului uninominal, a declarat, la Constanţa, preşedintele executiv al partidului, Gheorghe Flutur.

El a cerut ca la jumătatea lunii august, Guvernul să prezinte proiectul de buget pe 2008 ÅŸi automat ÅŸi pe anii următori “ca să se vadă cum au gândit alocarea resurselor naÅ£ionale, europene ÅŸi care este perspectiva colectării veniturilor la bugetul naÅ£ional”.

Gheorghe Flutur ÅŸi-a arătat “temerea” că este posibil ca, după alegerile europarlamentare, Guvernul să introducă noi taxe ÅŸi impozite. El a precizat că premierul Tăriceanu ar fi suferit “o mutaÅ£ie” socialistă, pe care “o înÅ£elege”.

El este de părere că PSD şi PNL împing alegerile europarlamentare cât de târziu posibil pentru a folosi banii pentru fermieri din fonduri europene şi în acelaşi timp sperând ca PNL să mai crească puţin în sondaje. Ideal ar fi ca alegerile eurparlamentare să aibă odată cu cele anticipate, a mai spus Gheorghe Flutur.

Vorbind despre votul uninominal, preÅŸedintele excutiv al PLD crede că actuala coaliÅ£ie majoritară din Parlament are o înÅ£elegere subterană ÅŸi este “doar o chestiune de discurs – vor inventa ei o calamitate ca să nu fie introdus votul uninominal la alegerile viitoare”.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …