PSD: Tăriceanu şi Băsescu să-şi ceară scuze şi să renunţe la cumpărarea aeronavelor

1169.jpgSocial-democraţii au solicitat, marţi, într-un comunicat de presă, preşedintelui şi premierului, să renunţe la achiziţionarea aeronavelor şi să-şi ceară public scuze pensionarilor întrucât banii folosiţi în acest sens ar putea fi utilizaţi pentru îmbunătăţirea vieţii acestei categorii sociale.

“PSD solicită preÅŸedintelui Traian Băsescu ÅŸi premierului Călin Popescu Tăriceanu să îşi ceară scuze în mod public pensionarilor pentru afrontul adus ÅŸi să renunÅ£e la proiectul achiziÅ£ionării celor două aeronave de lux”, se arată în comunicatul menÅ£ionat.

În opinia PSD, ambii demnitari sunt vinovaţi de cheltuirea unei sume mari de bani pe aceste aeronave, Băsescu pentru că declara că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor, iar Tăriceanu deoarece afirma că bugetul nu deţine resurse pentru aplicarea unor măsuri sociale luate în 2004 de Guvernul PSD.

“PSD consideră că ÅŸi preÅŸedintele ÅŸi premierul sunt în egală măsură vinovaÅ£i. Traian Băsescu a aprobat achiziÅ£ionarea acestor aeronave, ceea ce reprezintă încă o dovadă clară a ipocriziei ÅŸefului de stat, care până acum câteva zile lupta cu toate puterile împotriva legii pensiilor promovată de PSD pe motiv că nu ar exista fonduri. La rândul său, Guvernul a propus achiziÅ£ionarea acestor aeronave, în condiÅ£iile în care susÅ£ine că nu există bani la buget pentru aplicarea unor măsuri adoptate de Guvernul PSD în 2004, printre care compensarea în bani a tichetelor CFR neutilizate de pensionari ÅŸi suplimentarea cu 25% a pensiei soÅ£ului supravieÅ£uitor”, afirmă comunicatul amintit.

Mai mult, social-democraÅ£ii spun că, în cele din urmă, Traian Băsescu ÅŸi Călin Popescu Tăriceanu “ÅŸi-au dat în sfârÅŸit mâna”, dar nu în folosul cetăţenilor, ci pentru cheltuirea unei sume de bani, 300 de milioane de euro, care ar fi putut fi folosită pentru creÅŸterea nivelului de trai al pensionarilor.

Potrivit comunicatului PSD, cei doi îşi pasează reciproc responsabilitatea pentru acest lucru, iar ideea cheltuirii unei astfel de sume într-un asemenea scop, indiferent cui aparÅ£ine, “reprezintă un afront la adresa pensionarilor ÅŸi o dovadă de cinism ÅŸi duplicitate din partea autorităţilor statului”.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …