Traian Băsescu retrimite parlamentului legea referendumului

Traian Băsescu (foto) a trimis parlamentului pentru reexaminare Legea referendumului adoptată cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede 2314-131441-_cctraianbasescupupitru.jpgamânarea alegerilor dacă se convoacă referendum naţional în aceeaşi zi. 

ÃŽn cererea de reexaminare, ÅŸeful statului arată că legea trimisă spre promulgare completează dispoziÅ£iile privind organizarea ÅŸi desfăşurarea referendumului, în sensul că „este interzis ca alegerile prezidenÅ£iale, parlamentare ori cele pentru Parlamentul European să aibă loc la aceeaÅŸi dată cu referendumul”.

Băsescu mai spune că Legislativul a trimis spre promulgare o altă lege decât cea care a fost iniţial declarată neconstituţională.

PreÅŸedintele apreciază că dispoziÅ£iile legii îngrădesc “dreptul poporului de a-ÅŸi exercita suveranitatea prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice ÅŸi corecte, precum ÅŸi prin referendum”.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că trimiterea de către ÅŸeful statului la parlament, spre reexaminare, a legii de modificare a legii referendumului este neconstituÅ£ională. „Este o lege veche, la care un articol are alt conÅ£inut, ceea ce este firesc, întrucât legea a fost reexaminată ÅŸi pusă în acord cu decizia CurÅ£ii ConstituÅ£ionale. Nu poÅ£i pune în acord cu decizia CurÅ£ii ConstituÅ£ionale o lege ÅŸi în acelaÅŸi timp să păstrezi vechiul conÅ£inut”, a spus Nicolicea.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …