Arcadie Barbaroşie: Datele exit poll-urilor care vor aparea pina la orele 21.00 sunt eronate si supte din deget

MOLDOVA

Mai multi concurenti electorali inscrisi in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din 29 iulie 2009,sunt nemultumiti de faptul ca unele structuri media au publicat rezultatele unui exit poll, lansat în unele medii informative din Romînia. În opinia acestora prin prisma acestui exit poll se încearcă manipularea elctoratului.

Potrivit portalului informational www.cotidianul.ro exit poll-ul realizat la ora 13.00, arata ca Partidul Comunistilor a obtinut 47% din voturi, Partidul Liberal Democrat – 15%, Partidul Liberal – 14%, Partidul Democrat – 11%, iar Alianta Moldova Noastra – 8%. Pragul electoral este de 5%. 

De asemenea organul mediatic nominalizat insista asupra faptului că deşi procentele indica un avans mare al comunistilor, la alegerile din 5 aprilie, la ora 13.00, comunistii erau cotati cu 58%, aşadar cu 11% mai mult decat acum.

Contactat de „Media-Acces”, directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbaroşie a calificat acest exit poll „ca unul supt din deget”, remarcand in acest sens ca atunci cand este lansat un exit poll veridic în primul rand este subscris comanditarul, marja de eroare a acestuia, dar si compania finantatoare. „Noi nu am lansat date de acest gen. Se preapoate ca exista o alta institutie care lanseaza aceste zvonuri, dar care nu are credibilitate. Poate cineva doreste sa induca populatia in eroare pentru o eventuala manipulare a acesteia”, a mai concluzionat Barbaroşie.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …