Moldova: Reprezentanţii partidelor politice se plâng că membrii CEC nu înregistrează contestaţiile depuse

b026df8e-e1bb-4c56-8b92-438ee3e7e58a_mw800_mh600MOLDOVA

Partidele politice semnalează fraude electorale la alegerile parlamentare anticipate, iar reprezentanții Comisiei Electorale Centrale afirmă că încălcări majore nu sunt înregistrate, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit reprezentantului PCRM la CEC, Sergiu Sârbu, la unul din spitalele capitalei a fost încălcat dreptul la vot cu urna mobilă. PCRM reclamă că sunt încălcate și drepturile unor observatori care doresc să se deplaseze împreună cu urna mobilă. 

Reprezentantul PDM, Andrei Volentir, acuză CEC că nu înregistrează toate contestațiile partidelor politice. Potrivit lui, pe unele adrese din capitală sunt prezente afisaje electorale. La unele secţii de votare, pe listele sunt trecute mai multe persoane decât sunt înregistrate la domiciliile alegătorilor din zonă. La o secţie de votare o persoană s-a luat la bătaie cu o altă persoană care era înregistrată ca şi cum ar domicilia în apartamentul primei.

Roman Andrie ș de la PL a comunicat că în satele Lărguța, Drepcăuți și Caracușenii Vechi, raionul Briceni, primarii (reprezentanţi ai PCRM) se află în secțiile de vot și discută cu alegătorii.

PLDM a constatat încălcări grave la Dondușeni, satul Cernoleuca, unde PCRM a adus 18 tone de grâu și le-a distribuie alegătorilor. În raionul Cahul nu s-au comandat buletine de vot pentru deținuții cu drept de vot, iar în Făleștii Noi primarul ține buletinele de vot în safeu și le distribuie secțiilor de votare după necesitate. În raionul Râșcani președintele raionului a venit dimineața cu 100 de cereri-solicitări pentru urna mobilă.

Secretarul CEC, Iurie Ciocan, susține că contestațiile nu pot fi primite fără dovezi. La ora actuală încălcări majore care ar influența mersul alegerilor nu sunt depistate, a conchis Ciocan.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …