PL doreşte ca viitoarea coaliţie de guvernământ să se numească “Alianţa pentru Integrarea Europeană”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că negocierile cu celelalte trei partide necomuniste cu privire la formarea unei coaliţii de guvernămant, „merg lent, dar bine”. Ghimpu a refuzat să anunţe un termen-limită pentru finalizarea convorbirilor, dar a spus că acestea urmează să se incheie inainte de prima şedinţă a legislativului. 

La fel ca şi liderul PLDM, preşedintele PL spune că negocierile nu se poartă in jurul partajării funcţiilor, ci in jurul principiilor. Unul din aceste principii, potrivit lui Mihai Ghimpu, este construirea unui stat de drept in care să fie respectate drepturile tuturor cetăţenilor. El doreşte ca viitoarea coaliţie să se numea scă Coaliţia pentru Integrarea Europeană şi a chemat minorităţile etnice să nu să se teamă de venirea liberalilor la putere.

O nouă rundă de negocieri intre cele patru partide necomuniste are loc miercuri, dar Ghimpu a refuzat să spună ora şi locul. „Vom face o conferinţă de presă atunci cand vom dori să vă comunicăm ceva”, s-a adresat el jurnaliştilor.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …