Premierul de la Kiev: Ucraina devine independenta dupa semnarea acordului de stationare a flotei ruse in Crimeea

Ratificarea acordului privind ramanerea flotei ruse in Crimeea deschide o noua pagina in relatiile de colaborare strategica intre Ucraina si Rusia si lasa in urma epoca dusmaniei, considera prim-ministrul ucrainean, Nikolai Azarov. “Parlamentul nostru a luat o decizie istorica ratificand acordul pentru prelungirea termenului de sedere a flotei Marii Negre in Sevastopol. S-a terminat vrajba lipsita de sens cu Rusia, care a durat 5 ani ”, a declarat Azarov. Seful executivului a precizat ca “s-a luat o decizie in favoarea relatiilor strategice de colaborare si vecinatate cu Rusia”. “Acum putem spune increzatori ca Ucraina va deveni puternica, independenta”, a declarat Azarov. In opinia lui, conducerea anterioara, in frunte cu Iulia Timosenko, a ignorat interesele nationale, iar “Ucraina a inceput sa fie epuizata…sa-si piarda realmente independenta”, relateaza RIA Novosti.

Azarov a mentionat ca, potrivit sondajelor de opinie, 60% dintre cetatenii Ucrainei sustin acest acord, si doar 20 la suta sunt impotriva lui. El considera ca “printre cei 20 la suta, multi se inseala, trebuie sa le explicam importanta acordului precum si avantajele lui economice pentru Ucraina”.

Consiliul Federatiei a ratificat miercuri acordul ruso-ucrainean referitor la prelungirea stationarii flotei ruse in Sevastopol si dupa 2017. Acum urmeaza ca acordul sa fie prezentat spre semnare presedintilor Rusiei si Ucrainei.

Sursa: ziuaveche.ro

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …