A tisztelet koldusai

Nem először tölt el csodálattal a szempontváltás képessége, amely olyannyira jellemzi a Fideszt. Bámulatos például, ahogy a többségi, autokráciába hajló (díszlet)demokrácia itthoni hívei, a váratlan és rekordgyorsaságú jogalkotás mesterei uniós színtéren a konszenzuális döntéshozatal szerelmeseivé vedlenek át. Az Orbán-kormány hazai ellenfeleit, kiszemelt célpontjait a hatalom és roppant médiagépezete rendre az emberi méltóságukon átgázolva támadja. Eközben bokszzsákként használja belpolitikai haszonszerzés céljából mindazon nemzetközi intézményeket és személyeket – „Brüsszel”, ENSZ, Soros, Juncker, időnként Merkel –, akiket vélt vagy valós indokkal az ellenfelének tekint. Kettős mérce Fidesz-módra: az követel magának tiszteletet, aki a vele szemben a legenyhébb kritikát megfogalmazóktól is megtagadja azt. S aki a parlamentben a karcosabb ellenvéleményt pénzelvonással bünteti.

Nocsak: a politikailag korrekt beszéd tabuját máskor oly büszkén döntögető illiberálisaink szépelgő ficsúrokká változnak, ha valaki csúnyát merészel mondani rájuk. Az Európai Parlamentben ma a szokásos rituálé szerint a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény ürügyén újra téma lesz a magyar kormány, a határozat az ezt felvezető szájkarate része. A Fidesz ismét megvédheti a magyar szuverenitást, plusz a gyermekeket is, miközben záporoznak majd a bírálatok a provokációra ugró uniós képviselőktől.

A gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos! – fogalmaz a kormányhatározat. Milyen igaz! Kár, hogy a határozat írói és követőik nem tudják magukat megtartóztatni a gyűlölettől, ha olyan magyarokról van szó, akik kívül vannak az ő politikai táboruk sáncain. Szemforgatásból csillagos ötös!

Check Also

Navy SEALs, Army Green Berets train with Greek special operators as bilateral military ties deepen

Navy SEALs and Green Berets operated alongside their Greek counterparts this week in Athens, where …