Emil Boc va propune PD iniţierea unei moţiuni la adresa Cabinetului Tăriceanu

127.jpgEmil Boc a anunţat, aseară, că va propune la şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional al PD iniţierea unei moţiuni de cenzură, pentru că, în opinia sa, premierul Tăriceanu trebuie să plece odată ce a pledat pentru demiterea preşedintelui Băsescu, iar referendumul a fost un eşec.

“România este condusă de preÅŸedinte ÅŸi de premier. ÃŽn condiÅ£iile în care preÅŸedintele a obÅ£inut 75%, iar premierul a susÅ£inut demiterea, primul-ministru trebuie să plece”, se arată într-o declaraÅ£ie a liderului democraÅ£ilor, Emil Boc, remisă AgenÅ£iei NewsIn.

Emil Boc precizează că “o moÅ£iune de cenzură ar clarifica ÅŸi susÅ£inerea celuilalt perdant, PSD, faţă de actualul guvern. PNL ÅŸi PSD trebuie să plătească decontul referendumului”.

Pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură este nevoie de o pătrime din numărul total al parlamentarilor, iar pentru adoptarea unui astfel de demers, care determină căderea Guvernului, este nevoie de majoritatea numărului total de mandate din Legislativ.

Toate partidele parlamentare au vorbit despre posibilitatea acordării votului lor în cazul unei moţiuni de cenzură, însă nicio formaţiune, până în acest moment, nu a invocat intenţia de a iniţia un astfel de demers.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …