PSD ameninţă guvernul cu moţiunea de cenzură

126.jpgLiderii PSD au lansat, vineri, critici la adresa premierului Tăriceanu. În opinia lor şi primul-ministru ar trebui să organizeze o rundă de consultări cu partidele parlamentare, pentru a asigura susţinere parlamentară pentru proiectele Guvernului. În caz contrar, social-democraţii ameninţă cu iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Tăriceanu. 

“Ca prim-ministru are obligaÅ£ia să-ÅŸi găsească o majoritate parlamentară, să ne spună nouă: măi pesediÅŸtilor, din 102 de idei liberale, renunÅ£ la 17, mă sprijiniÅ£i.. ÅŸi noi spunem nu, vrem să renunÅ£i la 37. Dar deocamdată el spune că nu-l interesează, el se ocupă de guvernare. Până la urmă, acumulându-se aceste eÅŸecuri, se va ajunge ÅŸi la moÅ£iune de cenzură”, a declarat vicepreÅŸedintele PSD, Ioan Rus.

Vicepreşedintele PNL Adrian Iorgulescu spune că premierul ia în calcul organizarea unor consultări cu partidele parlamentare la sfârşitul acestei săptămâni. Liderul liberal nu priveşte cu îngrijorare ameninţarea social-democraţilor cu moţiunea de cenzură.

“ÃŽn momentul în care vor exista forÅ£e politice cum este PSD, PD, PLD ÅŸi alte formaÅ£iuni care doresc căderea acestui Guvern, să facă împreună o moÅ£iune de cenzură ÅŸi noi plecăm de la guvernare”, a declarat Adrian Iorgulescu.

PLD şi PRM au anunţat că vor susţine orice moţiune de cenzură iniţiată împotriva Guvernului Tăriceanu. Ambele formaţiuni sunt de acord şi cu organizarea de alegeri anticipate.

“Anunţăm intenÅ£ia de vota orice moÅ£iunea de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu. Acest guvern e prea profesional ÅŸi dependent de PSD. Considerăm că singura soluÅ£ie pentru depăşirea actualei crize politice o reprezintă alegerile anticipate”, a declarat, la rândul său, Theodor Stolojan.

“Orice moÅ£iune de cenzură menită să dărâme guvernul româno-maghiar va fi sprijinită de noi”, a declarat Corneliu Vadim Tudor, preÅŸedintele PRM.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …