Moţiunea de cenzură este citită în Parlament

182.jpgMoţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Democrat este citită în Parlament, după ce, iniţial, parlamentarii votaseră ca citirea moţiunii să fie amânată.

Moţiunea de cenzură a stârnit dispute în plenul Parlamentului. Documentul era pe punctul de a nu mai fi prezentat, aşa cum stabiliseră conducerile celor două camere, din cauza unei contestaţii a senatorului PRM Gheorghe Funar.

Senatorul PRM Gheorghe Funar a motivat că moÅ£iunea de cenzură nu poate fi citită în plenul reunit până când Parchetul General nu va înainta un răspuns la denunÅ£ul penal pe care l-a depus, prin care contestă veridicitatea semnăturilor de pe documentul anti-Tăriceanu. “Nu poate fi citită o moÅ£iune de cenzură bazată pe fals”, a arătat Funar.

Senatorul PRM i s-a adresat conducerii Parlamentului în două rânduri semnalându-i că ar fi false semnăturile unora dintre parlamentari care, la data depunerii moţiunii, erau plecaţi din ţară. Între cei acuzaţi s-au aflat Ioan Talpeş şi Radu Berceanu, care au spus că au semnat moţiunea înainte de a pleca în deplasări. Conducerea Parlamentului a respins în ambele rânduri demersul lui Funar.

Potrivit calculelor ÅŸi scenariilor din presă, moÅ£iunea intitulată “Guvernul Tăriceanu trebuie să plece” nu are ÅŸanse să primească votul Parlamentului, pentru că nu este susÅ£inută de PNL, PSD ÅŸi UDMR, partide care au împreună 259 de voturi.

O moţiune iniţiată de PSD ar avea mai multe şanse, mai ales dacă PD ar sprijini demersul social-democrat, aşa cum a anunţat preşedintele PD, Emil Boc. Pentru a fi adoptată, moţiunea are nevoie de 235 de voturi şi ar avea ca efect demiterea Guvernului.

Check Also

La Pologne et la Roumanie tentent-elles d’annexer une partie de l’Ukraine ?

Le conflit ukrainien aurait signifié un retour à la guerre froide entre la Russie et …