UDMR cere PSD susţinere transparentă în Parlament

1188.jpgProiectele Guvernului şi reformele ar putea eşua dacă nu va exista o majoritate transparentă în Parlament. Declaraţia îi aparţine liderului UDMR, Marko Bela care cere social democraţilor să îşi declare în mod transparent susţinerea în Parlament faţă de actualul Guvern.Liderul UDMR a explicat că la ora actuală opoziţia votează legi populiste pe care Guvernul trebuie să le execute deşi aduc o atingere serioasă bugetului.

În replică, vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu a transmis conducerii UDMR că formaţiunea pe care o reprezintă este în Opoziţie şi se va comporta ca atare.

“Este nevoie de o majoritate care se declară susÅ£inător al Guvernului. Nu contează dacă e în Guvern sau ne susÅ£ine numai din Parlament, dar îşi declară în mod clar susÅ£inerea pentru Guvern ÅŸi atunci putem merge mai departe”, a declarat Marko Bela, preÅŸedinte UDMR.

“AÅŸa cum am spus că acceptăm varianta alegerilor anticipate aÅŸa acceptăm ÅŸi varianta unei susÅ£ineri declarate pe bază de acord din partea PSD”, a mai spus Marko Bela, preÅŸedinte UDMR.

Cererea UDMR a fost însă respinsă de liderii PSD.

“Pur ÅŸi simplu pare că cei care se afla acum la putere nu înÅ£eleg situaÅ£ia în care se află. Din punctul nostru de vedere priorităţile Guvernului pot fi considerate ca importante în Parlament după o analiză ÅŸi dacă pentru PSD reprezintă cu adevărat teme importante. Informăm ÅŸi UDMR-ul dacă nu a reÅ£inut până acum faptul că suntem un partid de OpoziÅ£ie ÅŸi ne vom comporta ca atare”, a replicat Cristian Diaconescu, vicepreÅŸedinte PSD.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …