Th.Stolojan: Facem apel pentru demararea dezbaterii privind modificarea Constituţiei

1258.jpgLiderul PLD, Theodor Stolojan, a făcut astăzi un apel către partidele politice ÅŸi societatea civilă pentru demararea unei dezbateri privind modificarea ConstituÅ£iei. DeclaraÅ£ia a fost făcută la sfârÅŸitul DelegaÅ£iei Permanente NaÅ£ionale a partidului.Liberal-democraÅ£ii au elaborat o rezoluÅ£ie prin care mai cer PSD să “iasă din situaÅ£ia de participare la putere în mod netransparent”. De asemenea, Theodor Stolojan a criticat PNL ÅŸi PSD că ignoră semnificaÅ£ia votului de la referendumul din 19 mai ÅŸi guvernul că face eforturi de informare a cetăţenilor privind fondurile europene.

Liderul PLD a cerut guvernului să pună în dezbatere temele de interes european pentru ca România să participe la proiectul european potrivit propriilor interese.

RezoluÅ£ia PLD a fost adoptată “având în vedere carenÅ£ele instituÅ£ionale, lipsa de interes manifestată de premierul Tăriceanu pentru organizarea de dezbateri privind temele importante din UE, având în vedere că ultima moÅ£iune de cenzură a arătat cu claritate care sunt partidele politice din opoziÅ£ie ÅŸi care sunt partidele care sprijină guvernul Tăriceanu”, potrivit lui Stolojan.

Check Also

Vor der Herkulesreform

Moldaus pro-europäische Präsidentin hat die Wahlen gewonnen. Nun muss sie das korruptionsgebeutelte Land reformieren. Mit …