Băsescu îl cheamă pe Tăriceanu la raport

1314.jpgPreÅŸedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Tăriceanu să prezinte în cadrul ÅŸedinÅ£ei CSAT de mâine un raport pe toate segmentele afectate de secetă pentru a se putea face o evaluare corectă a situaÅ£iei. Băsescu s-a declarat foarte îngrijorat de situaÅ£ia secetei, mai ales de “seninătatea cu care este abordată problema” ÅŸi de atitudinea de tipul “este secetă, nu putem aduce ploaia”.

“Seceta mă îngrijorează ÅŸi ar trebui să fie îngrijorate toate instituÅ£iile statului. Am cerut premierului ca în ÅŸedinÅ£a CSAT de mâine să prezinte un raport pe toate segmentele afectate de secetă.

Astfel preşedintele doreşte rapoarte pe situaţia rezervei strategice de apă a României, situaţia lacurilor de acumulare, situaţia efectelor asupra sistemului energetic, situaţia sănătaţii publice, a transporturilor naţionale, cât şi analiza posibilităţii oferirii de ajutoare şi despăgubiri.

“ÃŽn acest moment este criză în aprovizionarea cu apă în 26 de localităţi ÅŸi există perspectiva secetei extreme în judeÅ£ele IalomiÅ£a, CălăraÅŸi, ConstanÅ£a Tulcea ÅŸi Vaslui. ÃŽn 10 localităţi nu mai există nicio fântână. Trebuie luate câteva măsuri urgente”, a declarat preÅŸedintele.

Extrem de îngrijorat de prognozele meteo care anunţă sectetă extremă pe două treimi din teritoriul ţării în septembrie, Băsescu a oferit ca soluÅ£ii “forările de medie ÅŸi mare adâncime pentru a accesa rezerva strategică de apă” ÅŸi restricÅ£iile de folosire a apei din lacurile de acumulare.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …