Moţiunea PSD pe agricultură a fost adoptată

1329.jpgMoţiunea simplă a PSD Patru milioane de lei-pentru fiecare hectar de teren arabil a fost adoptată, astăzi, de Camera Deputaţilor, cu 131 de voturi pentru, 63 împotrivă şi 17 abţineri, singurele partide care au votat împotrivă fiind PNL şi UDMR.

Votul pe moţiune a fost deschis, electronic, astfel că, în conformitate cu procesul verbal al acestuia, pentru moţiune au votat 81 de deputaţi PSD, unul de la PNL, 13 de la PRM, 33 de democraţi şi trei independenţi. Împotriva moţiunii au votat 32 de liberali, 16 udemerişti, şapte conservatori, cinci deputaţi de la minorităţile naţionale şi trei independenţi. Abţinerile au provenit în mare parte de la independenţi.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, reprogramarea pentru astăzi a moţiunii PSD pe agricultură, care nu a putut fi votată, marţi, după dezbaterile generale, din lipsă de cvorum. Deputaţii nu au reuşit, marţi, să întrunească cvorumul necesar pentru votarea moţiunii pentru că liberalii şi UDMR au părăsit sala.

Moţiunea PSD cere elaborarea strategiei post-aderare în domeniul agriculturii. Alte cereri incluse sunt acordarea de despăgubiri celor care au terenuri afectate de secetă, majorarea subvenţiei pentru irigaţii şi creşterea subvenţiilor pentru motorină.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …