Şapte turişti români au murit într-un accident în Ungaria

1125.jpgŞapte români au murit în accidentul produs joi dimineaţă în coliziunea dintre un autobuz şi un trailer în sud-estul Ungariei, şoferul trailerului fiind şi el tot român, a declarat pentru NewsIn Consulul general al României la Szeged, Constantin Aron.

În accident au fost răniţi 16 români, doi grav, dintre care unul este în stare foarte critică. Restul de 14 români au răni uşoare.

Răniţii sunt internaţi la clinica din Szeged, iar consulul Constantin Aron a precizat că reprezentanţii consulatului urmează să îi viziteze imediat ce va fi posibil.

Autobuzul, care plecase de la Constanţa, avea la bord 32 de persoane, potrivit datelor comunicate de poliţie Consulatulului General de la Szegend. Agenţia de presă MTI, citată de Reuters, informase iniţial că la bordul autobuzului se aflau 35 de persoane.

Potrivit agenţiei MTI, şoferul trailerului, care este tot român, a intrat pe contrasens şi a lovit autobuzul, care s-a răsturnat pe o şină ferată din apropiere.

Consulul Aron a declarat că la locul accidentului se află consulul Maria Pop şi că reprezentanţii consulatului sunt în contact cu autorităţile din România pentru găsirea unui autocar care să-i aducă în ţară pe pasagerii care nu au fost răniţi în accident.

Accidentul a avut loc între oraşele Mako şi Szeged, pe un pod de pe râul Mureş, în apropierea frontierei cu România, potrivit unei surse din poliţia ungară, citată de MTI.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …